Žiemgališkas piknikas: švarios gamtos ir santykių manifestas

Atgal

Žiemgališkas piknikas: švarios gamtos ir santykių manifestas

2020-01-17

Viename originaliausių tiek architektūra, tiek urbanistine raida Lietuvos mažųjų miestų – Žagarės – gamtos puoselėtojų iniciatyvos plinta toli už Joniškio rajono ribų. 2019-ųjų Žagarės regioninio parko pasiūlyta idėja riboti vienkartinių plastikinių indų naudojimą viešuosiuose renginiuose buvo palankiai sutikta Joniškio r. savivaldybės politikų bei visuomenės ir tapo sektinu pavyzdžiu kitiems Lietuvos miestams.

Derlinga Šiaurės Lietuvos dalis – Joniškio rajonas, dar vadinamas Žiemgalos grūdų aruodu, žemės ūkio kraštu, nuo seno garsėja pagarba gamtai ir natūraliam gyvenimo būdui.

Joniškis, istorikų tituluojamas lietuviškos Žiemgalos sostine, savo istorijos ištakomis ir ilgiausiai išsaugota senąja baltiška pasaulėžiūra, ir šiandien savo veikla manifestuoja neatsiejamą žmogaus ir gamtos ryšį, kuris puikiai dera prie vis aktualėjančių gamtos ir visuomenės ekologijos principų.

Žiemgališkas piknikas jums siūlo atsiverti natūraliai gamtai, atrasti savo prigimties šerdį, skonėtis lėto laiko prabanga, maloniais pokalbiais ir gardžiu maistu gamtos stichijose. Pavyzdžiui.: iškyla Mūšos tyrelio pelkėje, kurioje įrengtas ilgiausias Lietuvoje medinių lentų takas – jūs patirsite klajonių harmoniją, o natūralių gamtos garsų egzotika atpalaiduos kūną, išgrynins mintis, įkvėps sveiko gyvenimo pokyčiams.

Šių metų Adventur 2020 tema ir kalba apie tai, kad miestų džiunglėse įstrigę žmonės ieško atokvėpio nuo viską gaubiančio triukšmo ir taršos.

Joniškiečiai kuria naują laisvalaikio praleidimo tradiciją ne tik draugams, šeimoms, bet ir bendruomenėms. Žiemgališko pikniko esmė – sustoti gamtoje, miesto parke ar tiesiog pievoje, pažinti save, artimą, mus supančią aplinką, dalintis maistu, dėmesiu ir idėjomis.