Akcija „Pažinkime kaimynus Žiemgaloje“ vyks ir šiais metais!

Atgal

Akcija „Pažinkime kaimynus Žiemgaloje“ vyks ir šiais metais!

2020-03-09

Kovo 6 d. Lietuvos ir Latvijos savivaldybių atstovai rinkosi Likėnuose (Biržų rajonas) pasirašyti naujos projekto „Pažinkime kaimynus Žiemgaloje“ sutarties. Joniškio rajono savivaldybę atstovavo Vaida Aleknavičienė ir Joniškio turizmo ir verslo informacijos centro turizmo vadybininkas Simonas Mykolaitis.

Joniškio, Pasvalio, Biržų, Pakruojo, Viecumniekų, Bauskės, Iecavos ir Rundalės savivaldybės jau ketvirtus metus iš eilės organizuoja projekto „Pažinkime kaimynus Žiemgaloje“ rengiamą kelionių akciją. Šiais metais ji vyks gegužės – rugsėjo mėnesiais.

Primename, kad pagal projekto „Pažinkime kaimynus Žiemgaloje“ rengiamą kelionių akciją visi mėgstantys keliauti lietuviai ir latviai kviečiami aplankyti projekte dalyvaujančių savivaldybių turizmo objektus ir renginius, nusifotografuoti prie jų ar juose ir laimėti prizus. Pagrindiniai prizai – dviračiai ir elektriniai paspirtukai.

Joniškio rajonas šiais metais kviečia aplankyti Žagarės ozą, Skaistgiryje įrengtą koplytstulpių skverą, skirtą mažiems kaimeliams atminti, bei Sofijos Kymantaitės-Čiurlionienės gimtąjį namą – viešą ekspoziciją. Taip pat kviečia dalyvauti Joniškio miesto šventėje bei festivalyje „Saulėtosios naktys“.

Akcijos tikslas – skatinti turizmo plėtrą Latvijos ir Lietuvos pasienio regione, populiarinti Latvijos ir Lietuvos pasienio regiono teritorijoje esančias lankytinas vietas.

Informacija apie projekto „Pažinkime kaimynus Žiemgaloje“ rengiamą kelionių akciją bus skelbiama savivaldybių ir turizmo informacijos centrų interneto svetainėse, socialiniuose tinkluose.

 

Joniškio rajono savivaldybės informacija.