Įgyvendinamas projektas „Savivaldybes jungiančios turizmo informacinės infrastruktūros plėtra Šiaulių regione“

Atgal

Įgyvendinamas projektas „Savivaldybes jungiančios turizmo informacinės infrastruktūros plėtra Šiaulių regione“

2020-05-14

Biudžetinė įstaiga Šiaulių miesto savivaldybės administracija kartu su partneriais: viešąja įstaiga Joniškio turizmo ir verslo informacijos centru, biudžetinėmis įstaigomis: Šiaulių, Akmenės, Kelmės, Pakruojo, Radviliškio rajonų savivaldybių administracijomis, įgyvendina projektą „Savivaldybes jungiančios turizmo informacinės infrastruktūros plėtra Šiaulių regione“. Projekto tikslas – įrengti turizmo ženklinimo infrastruktūrą ir užtikrinti Šiaulių regiono turistų bei lankytojų informuotumą apie turizmo maršrutuose ir turizmo trasose esančias lankytinas vietas.

Šiaulių regiono mišrios prigimties turizmo objektų įvairovė didina ir turistų srautus, ir gaunamas pajamas, tačiau silpnai išplėtota turizmo infrastruktūra, mažai įrengtos informacinės infrastruktūros, kuri leistų apjungti regiono turizmo objektus į bendrus maršrutus ir trasas.

Įgyvendinant projektą iš viso bus įrengti 1404 ženklinimo infrastruktūros objektai. Joniškio rajone numatyta įrengti 81 ženklinimo infrastruktūros objektą: informaciniai kelio ženklai Nr. 628 „Krypties rodyklė į lankytiną vietą“ – 43 vnt., Nr. 629 „Lankytinos vietos pavadinimas“ – 10 vnt., informaciniai stendai – 28 (iš jų: 6 regiono, 6 rajono ir 16 objekto). Vieningo projektavimo ir dizaino informacinė turizmo objektų infrastruktūra padės Lietuvos ir užsienio turistams lengviau orientuotis turizmo trasose ir maršrutuose, suteiks daugiau informacijos apie patrauklias lankytinas vietas ir objektus. Projekto sprendiniai pradedami įgyvendinti nuo 2020 m. gegužės 4 d. Bendra projekto trukmė – 24 mėnesiai.

Projektas Nr. 05.4.1-LVPA-R-821-61-0002 „Savivaldybes jungiančios turizmo informacinės infrastruktūros plėtra Šiaulių regione“ finansuojamas iš Europos regioninės plėtros fondo ir projekte dalyvaujančių savivaldybių lėšų.

Daugiau informacijos: 8426 52388, el. p.: info@visitjoniskis.lt .

Informacija parengė Joniškio turizmo ir verslo informacijos centras