Žagarės vyšnių festivalis 2020

Atgal

Žagarės vyšnių festivalis 2020

2020-07-07

Š.m. liepos 16 -19 d. Žagarėje jau šešioliktąjį kartą įvyks Žagarės vyšnių festivalis 2020 – vienas žinomiausių festivalių Lietuvoje, be kurio vasara jau tiesiog neįsivaizduojama. Jo šūkis šiemet – „Stebuklais tikime“. Kasmet stebinantis renginių įvairove, įspūdinga koncertine programa su žymiausiais atlikėjais, festivalis šiais metais bus kitoks, bet tikime, jog ir vėl nepamirštamas. Laikantis nustatytų ekstremaliosios situacijos sąlygų ir siekiant užtikrinti ribotą dalyvių skaičių festivalio renginiuose, pagrindiniai koncertai š.m. liepos 17-18 d. iš Žagarės dvaro parko persikels į rekreacinę zoną prie Žvelgaičių ežero.

Norintys sudalyvauti juose turės įsigyti bilietus-kuponus. Visa už bilietus-kuponus surinkta suma, kuri sieks 30450 eur, bus skirta Barboros Žagarietės bronzinei skulptūrai išlieti – tiek kainuos skulptūros liejimo darbai, honoraras skulptoriui ir medžiagos. Visi kiti kultūriniai, sportiniai renginiai, išsibarstę po Žagarės miestą, bus nemokami, kaip ir anksčiau.

Bilietus į Žagarės vyšnių festivalio 17 ir 18 d. vakarinius koncertus prie Žvelgaičių ežero galite įsigyti: https://kakava.lt/renginys/zagares-vysniu-festivalio-2020-stebuklais-tikime-koncertine-programa/1513/3775

Koncertinė programa prie Žvelgaičių ežero susidarys iš The Roop, Jazzu, Manto Jankavičiaus, Jurgos Šeduikytės, Daddy Was A Milkman, Beissoul&Einius, Ilonos Balsytės ir Martyno Kuliavo bei kitų žinomų grupių bei atlikėjų koncertų.

Visi kiti kultūriniai, sportiniai renginiai, išsibarstę po Žagarės miestą, bus NEMOKAMI, kaip ir anksčiau.

Renginio Programa:

Jau antrą kartą Žagarės vyšnių festivalis neš žinią, jog į gamtą, į mus supančią aplinką reikia žiūrėti itin atsakingai ir saugoti ją. Jau antrą kartą Žagarės vyšnių festivalyje nenaudosime vienkartinių plastikinių indų taip siekdami kuo labiau sumažinti taršą plastiku. 

Žagarės vyšnių festivalis skirtas ne tik smagiai praleisti laiką su draugais ar šeima viename seniausių Lietuvos miestų, bet ir garsinti šį kraštą visoje Lietuvoje ir už jos ribų, propaguoti Žagarės vyšnias, plėtoti šios buvusios žiemgalių teritorijos kultūrą.