Robertas Petrauskas meta protų kovų iššūkį Joniškiui

Atgal

Robertas Petrauskas meta protų kovų iššūkį Joniškiui

2020-08-26

Sekmadienį miesto gyventojai ir svečiai nuo 11 val. kviečiami dalyvauti įvairiose veiklose Joniškio Baltojoje sinagogoje (Miesto a. 4).

„Renginį „Žaliosios europiečių atostogos“ Palangoje šiemet organizavome jau 12-tą kartą, o štai Joniškyje – pirmą. Tai – antroji pagrindinio renginio partnerio, pėsčiųjų žygio aplink mūsų šalį „Už švarią Lietuvą!“, stotelė. Šie metai – puiki proga ne tik pajūrio atostogautojams, bet ir kitų miestų gyventojams skleisti žinią apie Europos Sąjungos indėlį kovojant su klimato kaita, užtikrinant aplinkos apsaugą ir biologinę įvairovę“, – pasakoja Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius.

Šiais metais „Žaliosios europiečių atostogos“ be Joniškio dar 4-iuose Lietuvos miestuose (Biržuose, Ignalinoje, Jurbarke ir Šilutėje) iki pat lapkričio mėnesio vietos bendruomenes kvies į susitikimus, diskusijas, edukacines dirbtuves bei kultūrinius renginius, kuriuose bus akcentuojamas antrinis daiktų, drabužių naudojimas ir atsakingas vartojimas. Pasak A. Pranckevičiaus, augančios žmonių vartojimo apimtys neišvengiamai didina aplinkos užterštumą. Ir tik vieningai spręsdami šią problemą bendruomenėse galėsime prisidėti, kuriant saugią ir švarią aplinką.

Aplinkosaugos svarbą akcentuoja ir R. Petrauskas: „Daugelis žino, kaip svarbu saugoti gamtą, tačiau tas žinias būtina nuolat gilinti. Todėl tikiu, jog protų kovos, susijusios su ekologija bei aplinkos apsauga, paskatins žmones susimąstyti apie savo indėlį kuriant tvarią aplinką sau ir ateities kartoms. Juk kuo daugiau apie tai kalbėsime, tuo geriau suprasime, kodėl svarbu atkreipti dėmesį į kasdienį vartojimą“.

Proto kovos su Robertu Petrausku vyks rugpjūčio 30 d. 16:00–18:00 val. Joniškio Baltojoje sinagogoje. Jose galėsite ne tik smagiai praleisti sekmadienio vakarą, bet ir įsivertinti savo žinias apie ekologiją bei aplinkosaugą. 5-ių asmenų komandas iki šeštadienio, rugpjūčio 29d. registruokite elektroniniu paštu EKOPROTAI@showart.lt

Taip pat sekmadienį 11 val. Joniškio Baltojoje sinagogoje žygio „Už švarią Lietuvą!“ meistrų komanda visiems norintiems padės iš nebenaudojamos medienos pagaminti inkilus paukščiams. Joniškiečiai raginami savo aplinkoje surasti jau nebereikalingų lentų ir jas atsinešti į dirbtuves.

12 val. vyks susitikimas su žygio „Už švarią Lietuvą!” dalyviais. Žygeiviai pasidalins žygio įspūdžiais ir kvies padiskutuoti apie mūsų bendrų namų saugojimą bei darnios aplinkos kūrimą.

12:30–16:00 val. žygio dalyviai siūlys dėlioti „Vartojimo dėlionę“, kuri atskleis perteklinio vartojimo problemas ir mūsų kasdienius įpročius.

13:00–14:00 val. socialinio verslo TEXTALE įkūrėja, aplinkosaugininkė, žiedinės tekstilės ekonomikos konsultantė Viktorija Nausėdė kvies į paskaitą „Turtai mūsų drabužinėse: faktai, pramanai ir galimybės. Kur dedate nereikalingus drabužius?“.

15:00–16:00 val. Džinsinėse dirbtuvėse „Trauk iš spintos pabodusius džinsus: susikurk tai, kas vėl stebins ir džiugins!“ bus galima sužinoti apie džinso kilmę, gamybą ir kaip galima kūrybiškai panaudoti pabodusį rūbą ir suteikti jam antrą gyvenimą.

Visi renginiai nemokami.

Daugiau informacijos apie renginį: https://www.facebook.com/events/243734003427761/