Renginys Lietuvos krepšinio 100-čiui paminėti

Atgal

Renginys Lietuvos krepšinio 100-čiui paminėti

2022-04-25

Renginys Lietuvos krepšinio 100-čiui paminėti

 

Balandžio 23 d. Kaune, krepšinio sporto namuose vyko renginys, skirtas Lietuvos krepšinio 100-čiui. Jame dalyvavo ir Joniškio turizmo ir verslo informavimo centro darbuotojas, pirmojo šalyje Krepšinio muziejaus įkūrėjas, knygų ir filmų apie krepšinį  autorius Leonas Karaliūnas.

Renginyje dalyvavo Lietuvos krepšinio žvaigždės, treneriai, teisėjai, krepšinio sporto organizatoriai. Atvyko svečių iš Tarptautinės krepšinio ir NBA organizacijų, dalyvavo Lietuvos miestų ir rajonų merai.

Buvo atidengtas paminklas pasaulio krepšinio išradėjui Džeimsui Neismitui, kiti programoje numatyti  renginiai.  Įdomu tai, kad šventės metu buvo demonstruojamos L. Karaliūno paruoštos net 4  foto parodos: „Pirmieji čempionai“- apie  1937 m. II Europos vyrų  krepšinio pirmenybes  Rygoje (Latvija), „Vicečempionės“- apie  1938 m. I Europos moterų krepšinio pirmenybes  Romoje (Italija), „Antrasis auksas“- apie  1939 m. III Europos  vyrų krepšinio pirmenybes Kaune, „Iš kiemo į didijį krepšinį„ - apie Joniškio rajone esančias krepšinio lentas.

Renginio metu buvo apdovanoti geriausi treneriai, krepšininkai, teisėjai, krepšinio sporto organizatoriai.  Apdovanoti  daugiausia Lietuvos krepšiniui nusipelnę žmonės. Prizu  „Už gyvenimo nuopelnus krepšiniui“  buvo apdovanotas  L. Karaliūnas. Kartu  į šventę vyko ir Ričardas Norkus, kuris yra L. Karaliūno būsimo filmo,  skirto Lietuvos krepšinio 100-mečiui „Krepšinis- lietuvio gyvenimas. Svarbiausios Lietuvos krepšinio pergalės“  operatorius ir montažo autorius. Renginio metu buvo filmuojama pirmoji lietuvė, pasaulio krepšinio čempionė  Jūratė Daktaraitė, buvęs Kauno „Žalgirio“ komandos žaidėjas Gintaras Krapikas, legendinis treneris Vladas Garastas, Kroatijos krepšinio federacijos prezidentas Stojanas Vrankovičius.