Taktiliniai stendai Joniškio mieste

Atgal

Taktiliniai stendai Joniškio mieste

2022-05-02

 

Mūsų rajonas vasaros  turistinį sezoną pasitinka atsinaujinęs – VšĮ Joniškio turizmo ir verslo informacijos iniciatyva iš projekto „Bendro tarpvalstybinio turizmo paveldo produkto „Saulės kelias" kūrimas" lėšų  pagaminti ir atskirose erdvėse sumontuoti penki taktiliniai stendai, skirti regos negalią turintiems gyventojams bei miesto svečiams.

Iš tiesų skulptūriški žemėlapiai yra aktualūs neregiams ir silpnaregiams, pažįstantiems Brailio raštą. Pažinti  pažymėtas miesto erdves, objektus, galima liečiant žemėlapio iškilius įspaudus ir Brailio rašto aprašymus. Reljefiniai taktiliniai  žemėlapiai skirti silpnaregiams ir neregiams pažinti miestą ir jo lankomus objektus, padėti susiorientuoti.

Keturi  tokie stendai yra  įrengti Joniškyje – prie Joniškio turizmo, verslo ir informacijos centro taktiliniame stende pažymėtas visas Joniškio miesto centras, Joniškio parko prieigose – parko su gimnazija planas,  miesto centre prie sinagogų komplekso – pavaizduota sinagogų  išorė su aprašymu, Joniškio Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų šventoriuje – viskas apie bažnyčią ir kaip atrodo jos  vidus, prie kultūros centro Žagarėje – miesto centro planas su  pažymėtais lankytinais objektais.