2024 metais vėl paskelbtas kvietimas pasinaudoti APVA parama dviračiams įsigyti sunaikinus taršų automobilį

Atgal

2024 metais vėl paskelbtas kvietimas pasinaudoti APVA parama dviračiams įsigyti sunaikinus taršų automobilį

2024-01-23

Pastebėjome, kad nemaža dalis žmonių susiduria su tais pačiais klausimais norėdami pasinaudoti APVA kompensacija dviračiams bei paspirtukams įsigyti už sunaikintą taršų automobilį. Be to, didelė dalis šią kompensaciją ne pilnai išnaudoja t.y. gauna tik 600-800 eur kompensaciją vietoj 1000 eur galimos kompensacijos.

1000 eur kompensaciją  gausite:

  • Pasipildę E-pinginę dviračių nuomai per minkdvirati.lt (po nuomos termino dviračius bus galima išsipirkti)
  • Pirkdami 2 elektrinius dviračius kurių bendra kaina bus nemažiau 1000 eur. (Kompensuojama 2x500eur)
  • Pirkdami el.paspirtukus ar paprastus dviračius bei pasipildę e-piniginę per minkdvirati.lt už 400 eur. (Kompensacijos suma bus 600 eur už paspirtukus/dviračius  + 400 eur už dviračių nuomą)

Atkreipkite dėmesį, kad įsigijus du el.paspirtukus ar du paprastus dviračius išmokama kompensacija bus tik 600 eur. Kadangi el.paspirtukai ir dviračiai kompensuojami ne daugiau kaip 2 vnt. ir tik 300 eur už vienetą. Tokiu atveju lieka galimybė pasinaudoti dar 400 eur kompensacija dviračių nuomai per minkdvirati.lt su galimybe po nuomos termino dviratį išsipirkti.

„Ar mano automobilis atitinka reikalavimus kompensacijai gauti ?“

Jei automobilis jau sunaikintas ir turite ENTP pažymą tai galite nesunkiai patikrinti.

1. Prisijunkite APVIS sistemoje čia: PILDYTI PARAIŠKĄ

2. Spauskite „PILDYTI FORMĄ“ prisijungsite per elektroninius valdžios vartus

3. Prisijungę pasirinkite: „2022 06 10 KK-AM-V03 Visuomeninio transporto ir darnaus judumo skatinimas (paspirtukai, dviračiai, dalijimosi paslauga ir pan.)“

4. Laukelyje „Sunaikinto automobilio vin kodas“ įveskite savo sunaikinto automobilio VIN kodą. Jį rasite automobilio techniniame pase ir ENTP pažymoje kurią išdavė automobilį sunaikinusi įmonę.

 Jeigu sunaikintas automobilis atitinka reikalavimus  visi reikiami laukai apie automobilio išregistravimą užsipildys automatiškai. Negausite jokių įspėjimų, kad automobilis neatitinka reikalavimų kompensacijai gauti.

Jeigu norite įsitikinti ar jūsų automobilis tinkamas kompensacijai gauti prieš jį sunaikindami kreipkitės į APVA specialistus tel nr. 8 602 83 610 arba judumas@apva.lt